Paris

Välkomna till Paris, även kallad Ljusets huvudstad. Här hittar ni ett överflöd av mysiga cafeer, restauranger, sevärdheter och mycket mycket mer som lockar miljontals turister årligen.
Här på denna lilla korta introduktion till Paris så kommer ni att hitta information och fakta om Paris såsom turistinformation, sevärdheter, transport i och till Paris. Men vi börjar med lite turistfakta om Paris.

Turistfakta om Paris Det bor ca 11 miljoner invånare i storParis vilket inkluderar de förorter mm som Paris har. I själva Paris bor det ca 2.3 miljoner invånare.
Att åka hit tar inte mer än ca 2-3 timmar beroende lite på vart i Sverige du flyger ifrån. Från Stockholm är det ca 2.5 timmar att flyga hit.
Det går även tåg och annat ner till Paris men då får ni räkna med att åka tåg i över en dag. Bussresor går också men det är samma sak där, räkna med över en dag/dygn att det kommer att ta er för att åka ner.
Om ni åker hit som turist och inte tänkt bege er ut alldeles för långt utanför Paris så kommer ni att klara er med er engelska. Det som är lite tråkigt med folket i Paris är att många inte vill låtsas om som att dom förstår Engelska, men oftast med knagglig engelska och lite gestikulerande så kommer man fram till det man ville säga.
Det är ingen tidsskillnad mellan Paris och Sverige så ni kommer inte att behöva ställa om era klockor.

Transport hit

Som vi skrev lite kort innan så finns det flera olika sätt att ta sig ner till Paris. Flyg är ett av de vanligaste och mest tidseffektiva sätten att ta sig hit. Går dagligen flyg till Paris från flygplatserna såsom Sturup, Arlanda och Landvetter. För skånebor så går det även flyg från Kastrup. Och det tar ca 2-3 timmar att flyga ner till Paris.
Den största flygplatsen är Charles de Gaulle och de tär här ni kommer att landa. Från denna flygplats så går det tåg och bussar in till centrala Paris och detta tar ca 30-60 minuter.
Flyger man inrikes från någonannanstans i Frankrike så kan det hända att man kommer in på flygplatsen Orly.
Flera företag anordnar bussresor med transport, boende och utflykter till ett bra pris. Så ta och titta runt lite efter era lokala bussbolag och vad dom kan vara behjälpliga med.
Som sagt för er som tycker om att åka tåg så går även det bra. Går tåg ett par gånger i veckan ner till Paris. Och från tex Malmö så tar det ca 15 timmar att åka ner, så tar ni ett sovtåg så kan ni komma dit på morgonen och möta Paris och hinna med att se och uppleva även den dagen.
Vill ni läsa mer om Transport i Paris så tycker vi att ni ska besöka vår hemsida Mer om transport i Paris.

Sevärdheter i Paris

Vad vore Paris utan dess mest kända sevärdheter. Här kommer vi att nämna några utav de mest kända sevärdheter i Paris och det är ju nästan lite självklart Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame. Men här finns mycket mer än så. Tycker att ni ska besöka Disneyland Resort om ni aldrig varit på ett Disneyland/Disneyworld och har med er barn. Annars så kan ni alltid läsa på Mer sevärdheter i Paris

Eiffeltornet

Den högsta och troligtvis den mest kända byggnaden i Paris är just Eiffeltornet. Den står över 320 meter över marken och man kan åka väldigt högt uppe i Eiffeltornet. På ca 280 meter har det anlagts en utsiktspost där ni kan gå runt och se hur Paris ser ut. Man kan se flera kilometer om det är fint väder och ni kan se många utav de andra sevärdheterna som finns i Paris från denna plats.
Har ni tänkt att besöka Eiffeltornet och åka upp i detta torn så kan det vara bra att vara här i tid, detta då snabbt blir kö och den kan vara flera timmar lång.
Vi rekommenderar att ni besöker Eiffeltornets hemsida på Eiffeltornet officiella hemsida
.
Hoppas denna korta information om Eiffeltornet har lockat er tillräckligt för att besöka det, det är som sagt en väldigt trevlig sevärdhet att besöka om ni är i Paris.

Louvren i Paris

Vem har inte hört talas om Louvren och framförallt det kända konstverket Mona Lisa som målades av Leonardo da Vinci. Hi kommer även att hitta mycket annan konst som ni kanske inte riktigt tänkt på men som fortfarande är känt. Den antika statyn Venus de Milo är ett annat konstverk som ni också bör se när ni befinner er här.
Se till att skaffa en karta när ni väl är där, det kan vara väldigt svårt att hitta runt i Louvren och det kan ta lång tid att gå runt och se allting så det är nästan så att det kan ta en hel dag att gå runt för att få ut så mycket som möjligt av Louvren, framförallt då om ni är konst och kulturintresserade.
För de som kanske inte är så konstintresserade så kommer det nog ändå att ta några timmar.

Svenska paris länkar

Finns en hel del svenska sidor som handlar om Paris. Vi kommer här att skriva ner några som kan vara en bra början på er resa till just Paris.
Om vi börjar med ett forum om Paris så kan ni hitta det på Forum om Paris - där kan ni diskutera och vara med och läsa om Paris och dess många sevärdheter.
Sevärdheter i Paris - där kan ni läsa mer om Paris och framförallt om Paris största sevärdheter.
Hotell i Paris - Letar ni boende i Paris och ni tänkt bo på hotell, isåfall så kan ni alltid besöka hotellen i Paris sidan där ni hittar just hotell i ljusets stad.Lägg upp en bild här.
Klicka hä rSkriv gärna mer information