Berlin

Tar inte mer än ca 1 timme att flyga till Berlin från södra Sverige. Jämfört med Sverige så är det billigt och här finns mycket att se.
Berlin är en av de större städerna i Europa som man bör besöka åtminstone en gång. Berlin är jämfört med Sverige relativt billigt att både gå ut och äta och bo. Och väljer man att spendera en långhelg här så kommer ni att kunna hinna med att se många utav de flertal sevärdheter som finns just i Berlin. Ni kommer att känna igen många från filmer och även kunna följa och märka hur Berlinmuren påverkade livet i Berlin under "Kalla Kriget". Här kommer ni att hitta mer information om Berlin och vi hoppas att ni blir nyfikna och vill se mer av Berlin.

Transport till Berlin


Flyg till Berlin För er som vill ta sig till Berlin snabbt så går det flertal flyg om dagen som går direkt till Berlin. De flygplatser ni kommer att landa på är antingen Berlin-Tegel (TXL) eller Schönefeld (SXF). Sedan ett tag tillbaka så är Tempelhof nerstängd. Så nu är den största och mest använda flygplatsen i Berlin Tegel. Så troligtvis så kommer ni att landa på Tegel om ni väljer att flyga till Berlin. Från södra sverige så tar det ca 1 timme att flyga till Berlin. Väljer man att flyga från Stockholm så får ni lägga på ca en timme. Så då blir det ca 1.5-2 timmar att flyga ner till Berlin från Stockholm. För er som har lite längre tid och kanske vill ha det mesta ordnat så går det Bussresor till Berlin från olika ställen i Sverige. Oftast så kan man få en paketdeal där bussbolaget ordnar själva bussresan, hotell och samt olika evenemang såsom utflykter till tex Sachsenhausen.
Vill man själva ordna boende eller kanske bara vill ha en bussresa ner till Berlin så går det bra att ta tex Swebus. Detta kostar ca 400 kr och tar ca 8 timmar för att åka från Malmö till Berlin.
Annars så går det även tåg ner till Berlin. Detta är lite snabbare än buss men även lite dyrare.
Självklart går det även att köra ner till Berlin, och är man en grupp med personer så kan detta bli billigare än antingen buss eller tåg. Men räkna själv ut och se vad ni landar på i form av kostnader.

Boende i Berlin


Hotell i Berlin När ni väl har kommit ner till Berlin så kanske ni behöver ett boende. Det bästa är att se till att ha bokat boendet innan man åker iväg. Så slipper man stressa runt och leta efter hotell/vandrarhem. Så vi rekommenderar starkt att ni besöker de sidor där ni kan boka hotell online. För det finns flertal hotell i Berlin i de flesta prisklasser.
En sådan sida är Hotels.se, där kan ni hitta olika hotell i olika prisklasser.

Ta er runt i Berlin


Turistbussar i Berlin Beroende lite på hur länge ni är i Berlin så bör ni välja olika transportmedel. Det bästa ätt börja med är egentligen att ta turistbussarna som går runtomkring i Berlin.
Med dessa så får ni åka runt och har möjlighet att hoppa av och besöka de mest besökta sevärdheter som Berlin har att erbjuda. Oftast så stannar bussarna vid samma ställen, men ta inte för givet utan går runt själv och välj vilken buss ni ska hoppa på. Vi rekommenderar även att ni tar ett besök till Europa Center som ligger inte långt ifrån Gedächtniskirche. Här kan ni hitta kartor och annat som kan behövas om ni ska åka omkring i Berlin.
Stannar ni mer än bara en helg i Berlin så rekommenderar vi att ni skaffar ett tunnelbanekort som gör att ni kan åka hur mycket tunnelbana ni vill under tiden ni är där. Oftast behöver man bara A+B zonerna, det är väldigt sällan man behöver C zonen. Så ta och kolla på kartorna för att se vad ni behöver.
Tunnelbanekortet kostar ett par Euro per dag och att använda tunnelbana i Berlin är ett snabbt sätt att transportera sig runt.

Sevärdheter i Berlin


Så nu när ni har ordnat transport till Berlin och boende i Berlin så är det dags att ta itu med vad ni egentligen ska ta och titta på.
Beroende lite på hur många dagar man är där så kan vi rekommendera olika saker. Men för en helg så rekommenderar vi att ni tar turistbussarna och åker runt, därefter så hoppar ni av där ni tycker att det låter intressant. Några självklarheter tycker vi är Checkpoint Charlie, Haus am Checkpoint Charlie (Detta museum är om de flyktförsöken som utfördes när Berlinmuren stod i mitten av Berlin), Brandenburger Tor och platsen däromkring, Gedächtniskirche, KaDeWe. Är det fint väder så rekommenderar vi även ett besök upp till Tv-tornet. Det finns även ett fd koncentrationsläger och även därefter arbetsläger som ligger lite utanför Berlin. Detta heter Sachsenhausen.


Här är lite bilder från dom lika ställena.
Checkpoint Charlie
Bilden är tagen där Checkpoint Charlie stod innan, här kan ni idag gå runt och läsa om hur det var, om flyktförsök och även annan fakta om Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie var en av de få gränsövergångar som fanns mellan Väst- och Östberlin.
Vid Checkpoint Charlie hittar ni även Haus am Checkpoint Charlie som vi varmt rekommenderar att ni besöker.
Berlinbjörnen
Björnen finns med på Berlins flagga och stadsvapen.
Tv-tornet i Berlin
TV-tornet ligger precis vid Alexanderplatz och det är lätt att hitta, då det syns nästan från hela Berlin.
Åker ni upp i TV-tornet så kommer ni att få en storslagen utsikt över Berlin. Helt klart värt att besöka.

Länkar till Berlin

Vi rekommenderar självklart en sida som handlar om Berlin, där ni kan läsa mer om Berlin.
Berlin sidan
Vi rekommenderar även Weekend i Berlin
Hoppas att ni hittat lite information om Berlin som fått upp era ögon för Berlin.
Lägg upp en bild här.
Klicka hä r

Användarnas information om Berlin
Hur trevligt som helst i Berlin :)
skapades 03/26/10 19:13:09
Användarnas information om Berlin
så fint det verkar vara :)
skapades 05/07/10 08:06:49
Användarnas information om Berlin
Berlin ser ut att vara ett fint resmål om man vill åka till en Europeisk storstad och inte kan vara borta alldeles för länge. Så det blir nog ett besök till Berlin eller Paris i slutet av Januari
skapades 11/26/11 01:24:43


Skriv gärna mer information