Bangkok - Thailands huvudstad


En resa till Bangkok är nästan ett måste någongång under sin livstid, framförallt om man redan bestämt sig för att åka till Thailand. Bangkok är alltså Thailands huvudstad. Det är en mångmiljonsstad som har massor med saker att erbjuda. Fantastiskt shopping nästan överallt, nattklubbar i var och varannan gata, hotell i olika budgetvarianter, utflykter av olika slag och en spännande kultur.

Transport till Bangkok


Från Skandinavien tar det cirka 11 timmar med direktflyg. Massor med flygbolag trafikerar sträckan. En flygbiljett kan kosta allt i från 5000 sek till 20000 sek beroende på hur kort restid man vill ha eller i vilken flygklass man vill flyga. Det allra vanligaste är att man flyger reguljärt, dvs bara en flygstol.
Thaiairways och SAS flyger direkt till Bangkok. Det är väldigt smidigt men det kostar också lite mer. Väljer man andra flygbolag så som Quatar eller Turkish Airlines får man räkna med en viss väntetid då man mellanlandar någonstans. Men å andra sidan kan man spara sig ett par tusenlappar.

Boende i Bangkok


Det finns massor med olika ställen att välja på i Bangkok. Man får helt enkelt först bestämma sig för vad man vill ha ut av sin tid i Bangkok. Vill man shoppa kanske man ska välja ett hotell i närheten av shoppingen. Hotell finns det i många olika budgetvarianter. Allt i från enkla rum till stora lyxiga suiter. Även fast man väljer ett lyxigare alternativ kan man alltid glädja sig åt att det ändå är billigare än i Sverige.

Ta er runt i BangkokAtt ta sig runt i Bangkok är inte det allra lättaste om man aldrig har varit där. Taxibilar finns det överallt och dessa är egentligen att rekommendera då det är väldigt billigt att åka taxi i Bangkok. Det finns också så kallade tuk-tuk - små flakmopeder. Det är smidigare att åka tuk-tuk än att åka taxi - framförallt om man åker mitt i rusningstid. Men det ska ändå tilläggas att det inte är en speciellt trevlig upplevelse med tanke på alla avgaser.
Vill man kan man också ta en mopedtaxi. Det är alltså en riktigt moped med en chaufför som man sätter sig bakpå och som sedan kör en dit man ska. Livsfarligt sägs det, men smidigt. Se till att du håller i dig och att du använder hjälm.

Sevärdheter i Bangkok


I Bangkok finns det massor med olika sevärdheter man kan njuta av under sin tid huvudstaden. Här finns ett utdrag av de många sevärdheter som finns i Thailand. Vill ni läsa om fler sevärdheter i Bangkok, Thailand så besök bangkoktur.se

Bangkok Tigertempel
Ett par timmars bilkörning utanför Bangkok finner man Tigertemplet. Hit kan man åka för att besöka munkarna och se hur de har det samtidigt som man kan få kela med tigrarna som munkarna tar hand om. En populär utflykt som tar nästan en hel dag.

Flytande Marknaden
En annan populär utflykt är den flytande marknaden. Flytaden marknaden är precis som det låter - en marknad som flyter. Man åker helt enkelt längs med floden i en typ av longtailbåt och sedan stannar man där man vill handla något. En upplevelse värd ett besök. Man ska dock tänka på att vara där tidigt på morgonen.

Lumpinee Park

Är man morgonpigg bör man absolut ta sig till Lumpinee Park jättetidigt på morgonen, gärna precis när solen går upp. Då får man uppleva hur alla thailändare tar sig an morgonen med olika yogapass, en stärkande morgonpromenad eller en frukost i soluppgången. Väldigt trevligt!

Fler länkar om Bangkok och Thailand

Efersom denna artikel mest handlar om Bangkok så kanske ni vill läsa mer om just bangkok. Resa till Bangkok.
Vill ni läsa mer om Thailand och Phuket så kan ni gå in på Turist i Phuket, Thailand - Där hittar ni turistinformation om Phuket och Thailand.

Lägg upp en bild här.
Klicka hä rSkriv gärna mer information